Polo 6R met hardnekkige storing in het ABS systeem 

Voertuig informatie:
  • Polo 6R
  • Probleem: hardnekkige storing in het ABS systeem

Wij kregen een Polo van het type 6R bij ons in de werkplaats met storing op de toerentalsensor linksachter. Er was door een ander bedrijf al het 1 en ander vervangen. Onder andere de ABS sensor links achter en ook het wiellager werd vervangen. Het wiellager heeft een soort magneet ring welke er voor zorgt dat er een signaal gemaakt kan worden voor de ABS ecu.

Na het vervangen van deze onderdelen bleef het probleem hetzelfde en nu was de bedrading of de ABS ecu zelf hoofdverdachte. Het autobedrijf kwam hier zelf niet verder mee en daarom werd de Polo bij ons aangeboden.

Wij zijn zoals altijd eerst begonnen met uitlezen en informatie opzoeken. De storing was duidelijk aanwezig op het moment van binnenkomst. Dit is voor ons het mooiste werken omdat je dan gelijk een gericht stappenplan kunt maken en uitvoeren.

Na het opzoeken van de juiste schema’s werden diverse metingen verricht. We kwamen er achter dat de ABS ecu heel even een signaal uitgaf bij het op contact zetten van de auto. Hier door concludeerde wij dat de ecu wel goed moet zijn en dit probleem in de bedrading moet zitten. Omdat de bedrading helemaal van onder de motorkap tot aan het wiel links achter loopt is het meten niet altijd even makkelijk. We begonnen met een weerstand meting welke goed leek. Na deze meting hebben we besloten om toch een belaste meting uit te voeren. Bij zo’n meting loopt er stroom door de bedrading en als er dan een slecht contact in de bedrading zit komt deze dan naar voren. Dit is met een weerstand meting niet het geval.

We kwamen er achter dat de bedrading niet in orde was en besloten om voor de zekerheid even een ”bypass” te maken. Toen we dat gedaan hadden konden we de storing wissen en was alles in orde. De diagnose was dus gesteld. Nu laten wij altijd de klant (in dit geval een autobedrijf) de keuze om de bedrading te herstellen en dus de slechte plek op te zoeken , of er bedrading om heen te leggen of dat de reparatie elders wordt uitgevoerd.

Er werd gekozen om de slechte plek op te zoeken en dit hebben we ook gedaan.Na de reparatie van de kabelboom rijd ook deze Polo weer storing vrij!

Zie hier het proces tijdens het programmeren:
Stap 1.
hardnekkig storing polo 6R
Stap 2.
hardnekkig storing polo 6R
Stap 3.
hardnekkig storing polo 6R