Audi E-tron met B20000 storing

Audi E-tron met B20000 storing

Voertuig: Audi A3 E-tron .

De Audi had diverse klachten onder andere:

  De hybride accu wou niet laden

  Storing motorstartsysteem

  Cruise control werkt niet met storing pre sense systeem

Toen we de auto klaar hadden staan voor diagnose zijn we begonnen met een voertuigscan. Voor de VAG groep gebruiken wij hier het liefs ODIS voor. ODIS is het originele diagnose systeem voor de VAG groep.

De volgende foutcodes stonden in de auto opgeslagen:

  C110300 Sensor voor afstandregeling versteld

  B11731 Antenne bagageruimte toegang en startsysteem onderbreking

  B20000 Regel apparaat hoogvoltacculader defect

De C110300 storing heeft te maken met de radar. Deze was de kalibratie kwijt. Na dat wij was visuele inspecties aan de auto hadden gedaan besloten we om te beginnen met de kalibratie. Als deze zou lukken dan konden we deze foutcode alvast van onze lijst afvinken.

De kalibratie was gelukt! We besloten nou om verder te gaan met de antenne storing.

Deze was vrij eenvoudig, de antenne zelf was defect. Deze werd besteld en we gingen verder met de laatste en tevens de lastigste storing.

In ODIS kun je gebruik maken van een stappenplan. Dit kans soms handig zijn als je te maken krijgt met systemen waar je niet veel ervaring mee hebt. De oplossing waar ODIS mee kwam voor de B20000 fout was echter niet zo leuk. De module zou namelijk vervangen moeten worden.

Oke, nu we dit weten gaan we eens even kijken wat zo’n regelapparaat nou kost. Oeps! Een dikke 1200 euro. Hier kom dan nog eens de btw , montage en coderen bij. In overleg met de klant hebben we gevraagd of we nog wat mochten stoeien met deze fout. Als we dit regelapparaat weer aan de gang konden krijgen zonder te vervangen dan zou dit behoorlijk in geld schelen.

Wij hadden nog nooit te maken gehad met deze fout in dit type regelapparaat. Wel hebben we de B20000 fout vaker gezien bij diverse VAG auto’s. Bij onder andere stuurhuizen komt deze vaak voor. Ook bij stuurhuizen geeft ODIS aan dat deze compleet vervangen moeten worden. Echter hebben wij een stappenplan waarbij de module soms weer tot leven kunnen wekken.

Er waren diverse tools voor nodig en heeft heel veel tijd gekost maar ook deze Audi hebben wij weer kunnen fixen zonder onderdelen te vervangen (behalve de antenne van het keyless systeem).

De B20000 code was verdwenen en na dat we alles opnieuw hadden gecodeerd en ingeleerd kon de Audi weer opgeladen worden. Zie dit tevens in de video hieronder.

De accu zit vol. Zie hiervoor de indicator links onderin in de video.

Steeds vaker krijgen wij auto’s van het VAG concern in de werkplaats met interne fouten in diverse regelmodules. Wij kunnen hier vaak mee helpen zonder onderdelen te vervangen. 

Heeft u ook een VAG auto met een B20000 of een andere storing? 

Neem gerust eens contact op met onze werkplaats.