Citroën Picasso 2018 met diverse storingen

Citroën Picasso 2018 met diverse storingen

Voertuig: Citroën Picasso

Bouwjaar: 2018

Wij krijgen een Citroen Picasso bij ons in de werkplaats met diverse storingen in het uitlaatgasnabehandeling systeem.

Uitlaatgasnabehandeling systeem worden steeds complexer omdat autofabrikanten aan steeds strengere eisen moeten voldoen. Wat voor een aantal jaar geleden begon met een katalysator en/of roetfilter werd als snel uitgebreid met oa: Secundaire luchtsystemen , egr’s , additief toevoeging tot Adblue met bijbehorende adbluekatalysator en sensoren

In dit geval had deze auto diverse storingen op zo wel het roetfilter , additief en de adblue (urea). Wij hebben met de PSA groep veel ervaring met deze system en vaak kunnen we dit soort storingen oplossen zonder onderdelen te hoeven vervangen. Wat we bij de additief pompen vaak zien is dat deze wel defect gaan omdat ze niet tijdig worden gevuld (met onderhoudsbeurten). In dit geval hebben we stap voor stap alle fouten er uit gekregen.

Na het vullen van de systemen , een reiniging en diverse softwarematige handelingen waren alle storingen van de adblue en additief er uit. Het roetfilter konden we vervolgens succesvol regeneren en de auto is weer storingsvrij terug gegaan naar de klant.

Afbeelding 2: foutcodes

Afbeelding 3: urea lampje

Afbeelding 4 : storing fouten afwezig