P1434 en P1435 additiefpomp storing Peugeot en Citroen

De nieuwere diesels van de PSA groep zijn vaak uitgerust met een roetfilter met additief systeem. Een systeem wat onderhoud vereist en vaak lastig is te doorgronden als er problemen mee zijn.

 

1 van de bekendste problemen is een storing in het additief systeem.De bestuurder krijgt de melding ”service” en ”Motorstoring laat de auto repareren” en in het systeem kunnen diverse foutcodes ontstaan waaronder:

P1434 96

P1435 00

B100C 1C

B2EB0 00

B1003 55

 

Bij ons in de werkplaats en ook via onze remote dienst waarmee we bedrijven op afstand helpen, krijgen we vaak vragen over deze storingen.

Vaak worden er onnodig onderdelen vervangen als deze fouten optreden.

Het is echter een feit dat de tanks , pompen en modules niet van de hoogste kwaliteit zijn. Ze gaan dan ook vaak defect.

 

Meestal als wij ingeschakeld worden zijn de meeste onderdelen al vervangen maar zijn de foutcodes niet te wissen en/of het systeem niet te resetten.

Doordat wij veel ervaring met (deze) storingen hebben, kunnen wij de vinger telkens weer op de zere plek leggen. Ook in dit geval gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Van te voren zeggen waar het mis gaat is dan ook onmogelijk.

Vaak ligt het aan de verkeerde procedure met/of verkeerde diagnose apparatuur.

1 ding is zeker, met deze problemen bent u bij ons aan het juiste adres!

De beruchte melding

icm het ”service” lampje

De foutcodes P1434 en P1435 zijn permanent aanwezig

Na onze diagnose + handelingen zijn de foutcodes verdwenen

Alle storing meldingen zijn weg;)

 

Heeft u een probleem met uw Peugeot of Citroen? Neem dan eens contact op met onze werkplaats. Wij kunnen u vast en zeker verder helpen!